Sajttekercs

Hozzávalók:

  • 40 dkg edami sajt,
  • szendvicskrém, vagy vaj,
  • zöldségzöld,
  • metélőhagyma,
  • vöröshagyma,
  • sonkaszalámi.

Elkészítés:

Az edami sajtot forró vizbe tesszük, puhára főzzük. Szürővel kiszedjük, még melegen gyúródeszkán alúfólián elnyújtjuk téglalap alakúra. (gyorsan dolgozzunk, mert hamar kihűl a sajt, és nem lehet nyújtani.)
A kinyújtott sajtot szendvicskrémmel megkenjük, zöldségzölddel és metélőhagymával gazdagon megszórjuk, sonkaszalámival beterítjük, erre tesszük a karikákra vágott vöröshagymát. Ezután szorosan az alúfóliával együtt feltekerjük jó szorosan, folpackba tekerjük és lefagyasztjuk. Tálalás előtt 1 órával kivesszük, felszeleteljük és felengedés után kináljuk. Reggelihez nagyon finom.
A szendvicskrém helyett campingsajtot is használhatunk, a sonkaszalámi helyett keményre főtt tojást is tehetünk bele. Sőt a vöröshagyma helyett tormával is ízesithetjük. Lehet az ízekkel játszani.


Saját recept.  

2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el