Sajttekercs
Hozzávalók:
- 40 dkg edami sajt,
- szendvicskrém, vagy vaj,
- zöldségzöld,
- metélőhagyma,
- vöröshagyma,
- sonkaszalámi.
Elkészítés:
Az edami sajtot forró vizbe tesszük, puhára főzzük. Szürővel kiszedjük, még melegen gyúródeszkán alúfólián elnyújtjuk téglalap alakúra. (gyorsan dolgozzunk, mert hamar kihűl a sajt, és nem lehet nyújtani.)
A kinyújtott sajtot szendvicskrémmel megkenjük, zöldségzölddel és metélőhagymával gazdagon megszórjuk, sonkaszalámival beterítjük, erre tesszük a karikákra vágott vöröshagymát. Ezután szorosan az alúfóliával együtt feltekerjük jó szorosan, folpackba tekerjük és lefagyasztjuk. Tálalás előtt 1 órával kivesszük, felszeleteljük és felengedés után kináljuk. Reggelihez nagyon finom.
A szendvicskrém helyett campingsajtot is használhatunk, a sonkaszalámi helyett keményre főtt tojást is tehetünk bele. Sőt a vöröshagyma helyett tormával is ízesithetjük. Lehet az ízekkel játszani.
Saját recept.