Májpástétom

Hozzávalók:

  • 3 ek kacsazsír
  • 2 fej hagyma
  • 500 g csirkemáj
  • 2 csokor medvehagyma
  • bors
  • fél mk szerecsendió
  • tetejére 2 ek kacsazsír

Elkészítés:

 A zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a feldarabolt májat, és lepirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot és 3-4 percig tovább pirítjuk. Rádobjuk a feldarabolt medvehagymát, borsozzuk és megszórjuk a szerecsendióval.

Botmixerrel összezúzzuk az egészet, majd megsózzuk. Egy magasabb falú edény aljában eloszlatjuk a májat, majd a tetejére öntjük az olvasztott kacsazsírt, és hűtőbe tesszük, hogy a zsír megszilárduljon.

2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el