Kolbászos-sajtos leveles falatok

Hozzávalók (kb. 20-25 darabhoz):

  • 1 csomag friss/fagyasztott leveles tészta (kb. 275–300 g)
  • 10-15 dkg füstölt kolbász (karikázva)

  • 10 dkg reszelt sajt (trappista, gouda vagy cheddar)
  • 1 tojás (kenéshez)

Opcionális

  • : kevés mustár a tésztára kenve + szezámmag a tetejére


Elkészítés:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütésre)
  • Ha fagyasztott a tészta, előtte engedd ki.

Tészta kinyújtása:
  • Nyújtsd kb. fél cm vastagra téglalap alakban.

Töltés:

  • Kend meg vékonyan mustárral (opcionális, de nagyon feldobja)
  • Szórd rá egyenletesen a reszelt sajt felét.

  • Rendezd el rajta a kolbászkarikákat
Formázás:
  • Tekerd fel, mint a bejglit.

  • Vágd kb. 1,5 cm széles szeletekre, így szép csigák lesznek.

Sütés előtt:

  • Tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
  • Kend le felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal (vagy szezámmaggal).

Sütés:

  • Süsd kb. 15–20 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz. 

Frissen, melegen a legfinomabb, de langyosan is tökéletes vendégváró. 

2007 Ircsi receptgyűjteménye © Dr. Aracsi Józsefné. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el