Kolbászos-sajtos leveles falatok
Hozzávalók (kb. 20-25 darabhoz):
- 1 csomag friss/fagyasztott leveles tészta (kb. 275–300 g)
- 10-15 dkg füstölt kolbász (karikázva)
- 10 dkg reszelt sajt (trappista, gouda vagy cheddar)
- 1 tojás (kenéshez)
Opcionális
- : kevés mustár a tésztára kenve + szezámmag a tetejére
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra (alsó-felső sütésre)
- Ha fagyasztott a tészta, előtte engedd ki.
Tészta kinyújtása:
- Nyújtsd kb. fél cm vastagra téglalap alakban.
Töltés:
- Kend meg vékonyan mustárral (opcionális, de nagyon feldobja)
- Szórd rá egyenletesen a reszelt sajt felét.
- Rendezd el rajta a kolbászkarikákat
- Tekerd fel, mint a bejglit.
- Vágd kb. 1,5 cm széles szeletekre, így szép csigák lesznek.
Sütés előtt:
- Tedd sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kend le felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal (vagy szezámmaggal).
Sütés:
- Süsd kb. 15–20 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Frissen, melegen a legfinomabb, de langyosan is tökéletes vendégváró.
